Court1 Verksamheten

Ett medlemskap, tre mötesplatser – 20 padelbanor

Padelsporten i Sverige växer snabbt och Court1 driver en padel och träningsanläggningar i Nacka utanför Stockholm. Vi expanderar och snart har vi tre fina anläggningar i Nacka. Ett medlemskap i Court1 Padel Club ger er tillgång till 20 padelbanor och en härlig gemenskap.

Court1 Originalet

I Court1 Originalet erbjuder vi spel på 6 banor – 5 dubbelbanor och 1 singelbana och som ett grymt komplement till padeln har vi ett gym mitt i hallen.

Vi har en välsorterad shop & café med ett ”community table” där du kan sitta och ta en kaffe och snacka med dina padelkompisar. Dam- och herromklädningsrum finns såklart på plats och självklart med bastu i båda omklädningsrummen. Parkeringsplatser finns i direkt anslutning till anläggningen.

Court1 Prästkragen

I december 2021 öppnade vi portarna till Court1 Prästkragen i Lännersta. Nackas nya mötesplats där vi ses på banan, i gymet, på co-work eller i restaurangen! Här kommer vi att bedriva all typ av padelverksamhet men med fokus på att alltid tillhandahålla prime time tider för medlemmar (fungerar fullt ut så fort Annexet har öppnat).

Court1 Annexet

Q2 2022 öppnar vi Court1 Annexet 200 meter från Court1 Original. I Annexet ska vi ha 6 dubbelbanor med härlig takhöjd. Här kommer vi att lägga merparten av abonnemangen och seriespelet samt utökad ungdomsträning.

Att spela padel

Padel är en relativt enkel sport att lära sig och kan beskrivas som en hybrid mellan tennis och squash. Dubbelbanan är 10 x 20 m och omgärdas av glasväggar och galler. I mitten av banan finns ett 88 cm högt nät. Ett padelracket är gjort av kompositmaterial och har inga strängar utan istället en perforerad slagyta. Det finns i huvudsak tre olika former av racketar, runda, diamantformade och droppformade. Skaftet är kort, ca. 100 mm.

Bollen är ungefär lika stor som en tennisboll men något mjukare. Padel spelas likt tennis med game och set. Game räknas som i tennis, 15/30/40/game. Först till sex vunna ”game” vinner ”setet” och man måste vinna med minst två game. Vid ställningen 6 – 6 spelas ett avgörande game, först till sju vunna bollar vinner. Vanligtvis spelas matcher i bäst av 3 eller 5 set.

Padel spelas oftast i dubbelform. Det finns endast ett fåtal banor i Sverige där man kan spela singel, en av de banorna finns nu hos Court1 i Nacka. En singelbana är 6 x 20 meter och samma spelregler gäller oavsett man spelar singel eller dubbel.

Padel är en sport där alla kan spela, oavsett kön och ålder. Sporten är en jämlik och mycket bra träningsform, på alla sätt.

10 x 20 m

Dubbelbana

6 x 20 m

Singelbana